Over Trikker

Trikker is het nieuwslab voor Achterhoekers. Trikker laat je de wereld om ons heen beleven vanuit een Achterhoeks perspectief. Trikker biedt niet het snelle nieuws, Trikker gaat dieper, probeert meer inzichten te bieden en dwarsverbanden te laten zien. Actualiteiten ‘trikkeren’ ons om over de rand van de kikkerpoel heen te kijken. Kikkerpoel? Ja. Kikkerpoel. Kikkerpoelen en houtwallen horen bij het Achterhoeks landschap. Daarom ook is de kikker ons mascotte.
Alles wordt door de journalisten met een Achterhoekse smoel geschreven, in beeld gebracht of beluisterd; journalisten die verkikkerd zijn op deze streek en verbonden zijn aan Trikker.

Trikker streeft ernaar diepgaande verhalen, achtergrondinformatie en samenhang op te tekenen.

  • Trikker is van de Achterhoeker, thuis
  • Trikker is voor de studerende Achterhoeker, de zwervende Achterhoeker
  • Trikker is voor de oud-ingezetene en de nieuwe Achterhoeker
  • Trikker is voor de niet-Achterhoeker met een hart voor de streek
  • Trikker is voor bedrijven en organisaties, die hier thuis zijn, belangstelling hebben voor de regio en/of hier goede contacten onderhouden
  • Trikker is een sparring partner

Geen Advertenties – wél betalen voor het nieuws

Op Trikker wordt de bezoeker niet gestoord door advertenties. Er komen geen advertenties op de site. En je data worden ook niet doorverkocht.
Dat betekent wel, dat je zelf voor de berichten moet betalen… immers journalisten moeten ook eten.

Wie zit achter Trikker?

Trikker is opgericht door Eveline Zuurbier (EVEzien), Marcel Houwer (Streekgids) en Anke Sitter (Intertembo).

Trikker is een werkplaats

We verdiepen ons gericht in het bedrijfsleven, het landschap, de cultuur, hebben gesprekken met Achterhoekers, bedrijven, organisaties die verhalen te vertellen hebben. Hoe reageren zij op de wereld en wat doet de wereld met hen? Verhalen die bestaande media niet halen, maar wel velen zullen ‘trikkeren’.

Afbeelding: metamorfose en verdieping – onze metafoor

Kikkerpoelen in de Achterhoek

De kikkerpoel is niet zo maar een metafoor vanwege ons logo. Trikker heeft reeds de eerste kikkerpoel geadopteerd. Trikker wil niet alleen digitaal meebouwen aan de Achterhoek. Ook in natura. Letterlijk. Geadopteerde (verwaarloosde) kikkerpoelen worden dan dus in ere hersteld en onderhouden. Een zichtbare bijdrage aan deze prachtige streek..

WhatsApp ons