Jongerendebat: verstaan jongeren en statenleden elkaar wel goed?

Yentl Hofs

Jongeren staan aan de basis van de toekomst van Nederland, de provincie en de regio waar zij opgroeien.  Maar de samenleving en hun omgeving zijn een stuk minder maakbaar dan ze verwachtten, bleek uit het onlangs gehouden jongerendebat in het provinciehuis in Arnhem. Hebben zij een verkeerde indruk van de overheid in Arnhem? Of hadden de aanwezige statenleden gerekend op meer input van de jongeren?

Politiek, veel jongeren beschouwen het als saai of ‘iets voor volwassenen’. In ieder geval niet iets waar zij zich zorgen over hoeven te maken, want zij kunnen toch niks doen aan het verkeer in de provincie? Of aan het stikstofprobleem? Of toch wel. Tijdens het provinciale jeugddebat is het juist aan de jongeren (12-18 jr) om hun stem te laten horen over onderwerpen als verkeer, landbouw en wonen.

Het openbaar vervoer tot in de uithoeken van de provincie, de stikstofproblemen die ook de inwoners van Gelderland bezig houden. Jongeren krijgen er dagelijks over te horen via Instagram of nu.nl, maar, zoals jongeren zelf aangaven bij het debat, is er op veel van die vlakken onwetendheid.

Deze inhoud is exclusief voor leden

Registreer of log in als je al lid bent, u kunt hier ook het artikel los aanschaffen

 

Thanks! You've already liked this
Geen reacties