FAQ
 1. Waarom moet ik voor publicaties betalen?
  Journalisten moeten ook eten. En ze voorzien je van belangrijk nieuws en informatie. Goed geïnformeerd zijn over je directe omgeving is waardevol, en dezer dagen rekenen we dan nog steeds in euro’s af.
 2. Hoe komen de prijzen tot stand?
  De prijzen zijn afhankelijk van de intensiteit van het onderzoek en de kosten voor het maken van de publicatie in relatie tot het verwacht aantal lezers/gebruikers. Omdat Trikker zich richt op diepgaande(re) informatie, kan dat wel eens wat hoger uitvallen. Het zijn dan ook publicaties, waarvoor je best even mag gaan zitten.
 3. Wat wordt met het geld gedaan door Trikker?
  Trikker betaalt aan de auteurs 50% van de inkomsten uit. De andere 50% worden gebruikt om bedrijfskosten te dekken en wat geld voor investeringen te reserveren.
  Blijft er winst over, gaat een deel van de winst naar geadopteerde kikkerpoelen in de Achterhoek. Zo doen we ook fysiek iets voor de regio. Het andere deel wordt aanvullend op eerder uitbetalingen aan de auteurs uitgekeerd.
 4. Wat verwacht Trikker zelf?
  Mensen zijn niet werkelijk gewend, om voor digitaal nieuws te betalen, in euro’s dan… wel met privacy en sociale informatie. Dus we hopen, dat we je kunnen overtuigen, dat we met het nieuwslab iets bouwen, dat Achterhoekers (in de ruimste zin van het wordt) waardevol vinden.
 5. Welke alternatieven zijn er?
  Regionaal nieuws en informatie wordt aan de ene kant op papier en digitaal via huis-aan-huisbladen verspreid. Die kent iedereen, toch?
  En er zijn behoorlijk wat websites, die specifiek informatie bieden: toeristisch, biologisch, innovatie. Er zijn websites per gemeente en/of kern. Trikker wil graag mensen over deze muurtjes binnen de Achterhoek laten kijken. Leren van de buren, delen met de buren.
 6. Wat doet Trikker met mijn gegevens?
  Nou, de site laten functioneren zodat je de publicaties terug kunt vinden, die je eens had aangeschaft. En we hopen zelf te kunnen zien, dat we steeds meer mensen bereiken, maar we verkopen geen advertentieruimte of andere zaken, waar private informatie interessant is. Dus… die hebben we dan ook niet nodig, behalve… voor het functioneren van de website. Kijk anders ook even naar onze Privacy Voorwaarden.
 7. Als er toch eens iets niet bevalt… kan ik mijn geld terugkrijgen?
  Als je de publicatie per ongeluk hebt aangeschaft, dus niet wilt lezen, dan kun je binnen 15 minuten na aankoop je geld terugvragen. Dat kan direct via de reactieruimte aan het eind van de publicatie. Kijk eventueel ook even naar onze Fair Use voorwaarden.
  Voor een abonnement is het niet mogelijk je geld terug te vragen. Een abonnement kun je wel stopzetten via
WhatsApp ons