Bronckhorst krijgt kinderparlement

Geraldine Milius

Een voorstel van nieuwe jeugdburgemeester Anne Letink

Vanaf 1 februari stelt de gemeente Bronckhorst een kinderparlement in. Dit op voorstel van jeugdburgemeester Anne Letink. Het Kinderparlement bestaat uit leerlingen van Groep 7 en wordt elk jaar opnieuw gekozen. Kinderen kunnen op deze manier zinvol meedenken en -praten over veel onderwerpen die hen aangaan binnen de gemeente Bronckhorst.

Jeugdburgemeester Anne: “Kinderen hebben veel ideeën. Door naar deze ideeën te luisteren, kunnen we kinderen laten voelen dat ze de moeite waard zijn, dat ze gezien en gehoord zijn, dat hun ideeën belangrijk zijn en dat kinderen meer betrokken worden bij de gemeente.”

Binnen groep 7 kan iedereen zich kandidaat stellen. Iemand is automatisch kandidaat bij opgave voor de verkiezing van het jeugdburgemeesterschap. Wanneer er meerdere kandidaten zijn per school, worden er binnen de school verkiezingen gehouden. Elke school bepaalt zelf hoe zij deze verkiezingen vormgeven. De leden blijven een jaar lid. Het Kinderparlement vergadert ongeveer 4 keer per jaar.

Tijdens de verkiezingsdag van de jeugdburgemeester, deed jeugdburgemeester Anne de oproep om de mening van kinderen meer te horen. Hoe dat kan? Door een Kinderparlement in te stellen in Bronckhorst. Ook wist Anne haar voorstel goed te onderbouwen met een plan om het Kinderparlement uit te voeren. Op basis van haar voorstel besloot het college om een Kinderparlement in Bronckhorst te beginnen.

Thanks! You've already liked this
Geen reacties