Auteurs
Anke Sitter
Beheerder

Achterhoeker bij keuze. Conceptontwikkelaar en groeibegeleider voor bedrijven. Geïnteresseerd in sociale economie, duurzaamheid en nog duizend andere dingen. Breng altijd alles met alles in verbinding en complexe structuren terug naar eenvoudige elementen.

Schrijf wel eens wat (speel graag met woorden), fotografeer omdat lichteffecten me trikkeren  en schilder om mijn gedachten te sorteren. De meeste inspiratie doe ik op met reizen: hoe kijken andere culturen tegen bepaalde vraagstukken tegenaan? Wat kunnen we daarvan leren?

Barbara Pavinatii
Auteur

Rabarbara is woordENkunstenaar. Acht jaar geleden verruilde zij haar leven in het ‘wilde westen’ van Nederland voor de op haar eigen manier bruisende Achterhoek. De reden voor deze verhuizing was haar geliefde Boef, een Achterhoeker in hart en nieren. Inmiddels heeft zij haar nieuwe omgeving in haar hart gesloten en voelt zij zich er als een vis (kikker?) in het water. Schrijven heeft haar altijd in het bloed gezeten: gedichten op de lagere school, schoolkrant op de middelbare school, studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de universiteit. Zij blogt al jaren met succes en heeft twee boeken op haar naam staan. Ook is zij werkzaam als correspondent voor Achterhoek Nieuws, verzorgt zij schrijfcafés in de bibliotheek, geeft zij persoonlijke schrijfles, treedt zij op met haar typemachine en andere woordkunsten en kan je haar inhuren voor allerlei schrijfklussen. Haar Rabarbara Pen is inmiddels een fenomeen.

Eveline Zuurbier
Redacteur

Eveline Zuurbier is lokaal en regionaal bekend journalist. Ze schrijft over de cultuur en de veranderingen van maatschappelijke bewegingen in de Achterhoek. Politiek is haar thema. Ze bespreekt de vooruitgang in de Achterhoek.

Ze ontwikkelde (weekend)bijlages en een nieuw type magazine voor de parochies in de Oost-Achterhoek dat in de vorm van een eigentijds tijdschrift voor 'zin' vorm heeft gekregen.

Wat haar het meest ‘trikkert’ is veranderingen en de vooruitgang (willen) zien. Deze onder ogen komend (EVEzien heet haar mediabedrijf) de verbanden ontdekken tussen de vele gebeurtenissen in Achterhoekse gemeenten, de dorpen, de stad, en de vele bedrijven en die van de mobiliteit in de regio.

'In mijn journalistieke producties wil ik mensen met elkaar verbinden met de regio als gemeengoed'.

Dit is tevens mijn start geweest voor de ontwikkeling van Trikker. Het maakt uit of er over een streek wordt geschreven of vanuit een streek. En als we samen journalisten een betere boterham geven zodat ze enerzijds met passie over de Achterhoek hun producties kunnen maken en anderzijds kritisch kunnen blijven over de gebeurtenissen die het leven in de Achterhoek aangaan.
Ik denk dat Trikker de mediakloof (en straks ook de kenniskloof) kan dichten tussen de Randstad en de oostelijke helft van Nederland.

Wat ik vind is:
Dat we mee moeten stoppen is het idee dat online media gratis is. Niets is in principe gratis wanneer je jezelf de vraag stelt: ‘wie be(t)(p)aalt wat ik ‘gratis’ te zien krijg op internet?

Trikker voorziet in de erkenning van de streek en de mensen die de Achterhoek springlevend houden.

Janette van Egten
Auteur

Janette van Egten is geboren in midden Nederland. Als kind al zo vaak mogelijk te vinden in de Achterhoek, op de boerderij van haar grootouders. In 2009 heeft zij zich op best een heel bijzondere manier voorgoed in de Achterhoek gevestigd.

Schrijven en fotograferen was al van jongs af aan onderdeel van haar leven, stukjes voor de schoolkrant, persberichten voor haar werk, en nu dus ook correspondent voor Trikker. Onder de naam Klomptgoed publiceert Janette Fotovertelsels, haar liefde voor de Achterhoek in woord en beeld. Sinds november 2018 is zij erkend Gastvrouw van het Landschap Oost Gelre. 

Daarnaast is Janette werkzaam op een psychogeriatrische afdeling in een verpleeghuis. Zij woont in Lichtenvoorde samen met Marc, de man die haar voorgoed naar de Achterhoek bracht. 

Maddy Hulshof
Auteur
Geboren en getogen Achterhoeker. Kijkt ook met 1 oog over grenzen heen. Werkt in het onderwijs en wil niets anders. Schrijft af en toe, was ook graag muzikaal geweest. Ik heb al een boek ‘Dirigeren van de oceaan’.
Marcel Houwer
Beheerder
Geboren en getogen Achterhoeker. Als freelance fotograaf ben ik veel te zien in onze regio. Fotografeer voor verschillende kranten, tijdschriften, bedrijven en websites. Het liefst maak ik foto van acties en dan met name sport en re-enactment.
Annemarie Damveld
Auteur
Ik ben opgegroeid in het mooie Stedeke Diepenheim in Twente. Op mijn drie-en-twintigste ben ik verhuist en gaan samenwonen met mijn man in Groenlo in de Achterhoek. Ik schreef mijn “eerste boek” toen ik 10 jaar was. Mijn eerste gedichtje stond in de schoolkrant en ging over een schoolreisje naar het Muiderslot. Het stelde natuurlijk niks voor, maar dit was wel de aanleiding dat ik auteur wilde worden, als ik later groot was. Twee jaar geleden ben ik weer serieus gaan schrijven. Ik had nog steeds die droom om een schrijver/dichter te worden en ooit een boek uit te geven. Daardoor kwam ik anderhalf jaar geleden in aanraking met een cursus schrijven in het plat bij de Dialectkring Achterhoek/Liemers. Door deze cursus besloot ik om in het Nedersaksisch te gaan schrijven. Het plat spreekt mijn hart meer aan dan het Nederlands, het is tenslotte de eerste taal die ik als kind hoorde. In maart 2018, tijdens de dialectmaand, ben ik ook weer gedichten gaan schrijven. Ik ben een Facebookpagina, een youtubekanaal en een instagrampagina begonnen waarop ik mijn gedichten/verhalen in het plat publiceer. Deze pagina’s moesten natuurlijk wel een mooie naam hebben en dat werd “Merakels Plat”. Juni 2018 nam ik de grote stap om echt mijn hart te volgen, ik zei mijn baan op en kreeg het idee om mijn gedichten, die over de natuur gaan van de Achterhoek, terug te hangen aan de bankjes waar ze ontstaan waren. Dit deed ik op groeipapier. Ook dit jaar ga ik hiermee door en kunnen de mensen in de Achterhoek mijn gedichtjes op bankjes terugvinden. Verder publiceer ik tegenwoordig mijn verhalen en gedichten in de moespot en in de bodbreef. Daarnaast draagt ik voor uit eigenwerk.
Jette Van Wijngaarden
Student Media Informatie & Communicatie Hoge School Amsterdam

Jette van Wijngaarden studeert Media Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is een Achterhoekse Amsterdammer. Ze kon wereldwijd reizen door haar carrière als foto- en videomodel en komt daardoor in aanraking met uiteenlopende culturen en talen. Ze ziet overlappingen in het gebruik van taal en schrijft over het straattaal en dialecten voor Trikker.

Yentl Hofs
stagiere bij Trikker
Annemarie Damveld
auteur
WhatsApp ons